Fabriek

De fabriek van Van der Bijl Mengvoeders is gelegen aan het vaarwater in Alphen aan den Rijn. Door de ligging aan dit vaarwater wordt een groot deel van de grondstoffen door ons eigen schip aangevoerd. Dit schip laadt de grondstoffen rechtstreeks uit zeeschepen in de havens van Amsterdam of Rotterdam en transporteert deze vervolgens naar onze fabriek in Alphen aan den Rijn. Hier worden de grondstoffen gekeurd, gelost en opgeslagen in de grondstoffenbunkers.

Naast de aanvoer van grondstoffen per schip worden grondstoffen ook per vrachtwagen aangevoerd. Veelal gebeurt dit door onze eigen vrachtwagens. Eenmaal bij de fabriek aangekomen, worden de grondstoffen gecontroleerd, gelost en opgeslagen in de grondstoffenbunkers.

In de fabriek worden de grondstoffen, afhankelijk van de samenstelling, gedoseerd in de juiste verhouding. Vervolgens doorlopen deze grondstoffen een traject van onder meer malen, mengen, persen en koelen.

Uiteindelijk worden de eindproducten opgeslagen in de eindproductenbunkers en  geladen door onze bulkwagens. Via deze bulkwagens worden de mengvoeders geleverd aan de afnemers.

Behalve de levering van mengvoeders in bulk, worden de eindproducten ook opgeslagen in big bags en verpakt in zakgoed. De big bags en het zakgoed worden tijdelijk opgeslagen in de zakgoedloods, waarna zij uiteindelijk door onze eigen vrachtwagens geleverd worden aan de afnemers.

 

 

 

 

 

 

Centrale bedieningskamer

Hamermolen om grondstoffen fijn te malen

Pers om brokjes mee te persen